המילה ריטלין מוכרת להורים רבים אשר אחד מילדיהם סובל מהפרעות קשב וריכוז, ולאחר אבחון הוחלט כי על הילד ליטול תרופה זו כדי לשפר את הקשב והריכוז. החומר הפעיל של תרופה זו נקרא מתילפנידאט, אשר גורם למוח להתמקד יותר ללא הפרעות סביבתיות. למרות היותה התרופה הפופולרית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, יש לציין כי קיימים תרופות נוספות המסייעים לבעיה זו, וכדי להתאים את התרופה המתאימה יש צורך לפנות אל גורם מוסמך.
גם בריטלין עצמו קיימים סוגים שונים, אשר ההבדל המרכזי ביניהם הינו ריכוז החומר הפעיל והשפעת הזמן על הקשב והריכוז. הסוגים העיקריים הינם: SR אשר זמן ההשפעה הממוצע הינו כ-6 שעות. LA יכול להשפיע עד 8 שעות. קונצרטה ישפיע עד 12 שעות. כמו כן, הסוג "הרגיל" הינו בעל השפעה של כ-4 שעות והוא הנפוץ ביותר מבין סוגים אלו.

דרכים שונים לנטילת ריטלין
נטילת תרופה מסוג ריטלין, באה במספר דרכים שונים. הנפוץ מביניהם הוא הכדור, אך עם זאת ישנם גם מדבקות אשר מעבירות את החומר הפעיל אל הדם, אשר משם זורם ומשפיע על ההפרעות. מדבקה זו נקראת דייטרנה, והיא מתאימה לילדים ונערים אשר טרם למדו לבלוע כדורים, וכמו כן להם יתרון נוסף שאינן עוברות דרך הכבד ומתפרקות לצורך השפעה על מוח הנער או הילד. יש לדעת כי השפעת המדבקה היא לרוב כ-12 שעות, ולכן לא תמיד היא הפתרון כמו במקרים בהם מומלץ מינון נמוך או השפעה קצרת מועד. חסרון נוסף של מדבקה זו, הינה המחיר הגבוה יחסית לכדורים, ורבים מההורים מעדיפים ללמד את ילדם לבלוע כדור ע"מ לחסוך את עלות זו.
חשיבות נטילת הכדור אצל נערים וילדים הזקוקים לכך
כאשר ילד או נער אובחנו כזקוקים לנטילת תרופה זו, על ההורים לדאוג כי אכן זה יקרה. למשל במקרים בהם ישנם הילד רואה בנטילת ריטלין כדבר רע, על ההורים לשכנעו כי אין זה נכון בעזרת סרטונים באינטרנט על ילדים שלקחו וזה עזר להם, סיפורים על אנשים מוכרים לילדים הנוטלים תרופה זו ובכך ישפיעו על תדמית התרופה.
יש לדעת כי חשיבות נטילת הריטלין אינה הכרחית רק לבית הספר ולמקום הלימודים, אלא גם תשפיע באופן ישיר על התנהגות הנער או הילד בבית ועם אחיו ובני המשפחה. ריטלין יגרום לילד להיות קשוב יותר, רגוע יותר, ממושמע ועוד. גם לעתיד הנער או הילד יש השפעה, כי במקרים בהם הוא ימנע מנטילת תרופה זו, עלול להחמיץ את שלב הלימודים הסדירים וכאשר יגיע לגיל מבוגר ימצא עצמו ללא שום ידע בסיסי.

מידע נוסף על ריטלין
בניגוד לדיעה הרווחת ולשמועות הנפוצות, ריטלין אינו ממכר כלל. ובשל סיבה זו, גם תהליך הגמילה כמעט ואינו קיים, ולכן בעת הצורך להפסיק תרופה זו, אין צורך בתהליך גמילה כמו אצל כדורים אחרים.
תופעות לוואי של ריטלין הן לרוב עייפות, הפרעות בעת השינה וחוסר תיאבון. לגבי האחרון, ההמלצה היא ליטול את התרופה לאחר ארוחת הבוקר, וזאת כדי שהנער "ירוויח" את ארוחה זו החשובה לחיזוק גופו להמשך היום.