מדריכים מעניינים

לבריאות הנפש

טיפים מומלצים

לתזונה נכונה

מידע מרתק

בנושאי רפואה

ירידה בשמיעה אצל מבוגרים

בעיות שמיעה אצל מבוגרים

אבחון מוקדם של בעיות שמיעה יכול לשפר משמעותית את איכות החיים של גברים ונשים מבוגרים. במאמר הבא נסביר איך עושים את זה, כיצד מתמודדים עם הבעיה ולמי פונים בכל מקרה של דילמה או התלבטות

ירידה בשמיעה היא תופעה נפוצה אצל גברים ונשים מבוגרים. עם זאת, לא כל מי שסובל מהתופעה מסכים להודות בה וכך נוצר מצב שבו גם בני המשפחה הקרובים לא מודעים לבעיה. כאשר לא מזהים את הבעיה בזמן, עולה הסיכוי לכך שהיא תחמיר ואף תביא למגוון רחב של הצטברות נזקים בלתי הפיכים. מצד שני, יש דרכים לזהות מוקדם ירידה בשמיעה אצל מבוגרים וגם פתרונות שיכולים להיות רלוונטיים. 

הנה למשל כמה דרכים טובות לאבחן ירידה בשמיעה אצל מבוגרים:

א. זיהוי סימנים מקדימים – רוב האנשים מזהים פגיעה בשמיעה באמצעות סימנים מקדימים. הסימנים הנפוצים הם קושי בשמיעת צלילים חלשים, צורך חוזר ונשנה לבקש מהדובר לחזור על דבריו ושגיאות בהבנת הנאמר – כמו למשל כאשר יש רעש או תאורה חלשה שלא מאפשרת לראות את תנועת השפתיים.

ב. צפצופים באוזניים – מבחינה פרסונלית, גברים ונשים מבוגרים צריכים להפנים שהם ככל הנראה סובלים מבעיות שמיעה כאשר הם מתחילים להרגיש צפצופים באוזניים. הצפצופים באוזניים יכולים להגיע עם או בלי קשיים בהבנת שיחת טלפון, אך הם בכל מקרה דורשים אבחון מקיף יותר.

ג. פניה לרופא אף אוזן גרון – כדאי למבוגרים ולבני המשפחות שלהם לפנות אל רופא אף אוזן גרון בכל מקרה של דילמה והתלבטות לגבי ירידה בשמיעה. עוד לפני שבוחרים מכשירי שמיעה ובודקים כיצד הם יכולים להשפיע על איכות החיים, צריך לפנות לרופא על מנת לבצע אבחון מסודר ומנומק. 

מכשיר שמיעה למבוגרים

ממה נובעת ירידה בשמיעה?

ירידה בשמיעה נובעת מגורמים שונים. ראשית, יש גורמים שהם אינם בשליטתנו ובהם חשיפה ממושכת לרעש בעוצמות גבוהות. זה למשל מה שקורה אצל גברים ונשים מבוגרים עם קריירה במפעלי תעשייה, או אפילו אצל מוזיקאים וטכנאים באולפני הקלטות. 

שנית, יש גורמים שהם בשליטתנו ובהם חשיפה ממושכת לרעש למרות שאין בכך צורך חיוני. את זה מונעים על ידי הנמכת עוצמת השמע, שימוש באוזניות ואטמים ובדיקות תקופתיות לצד מעקב של רופא אף אוזן גרון. 

אילו סוגי מכשירי שמיעה יש למבוגרים?

החדשות הטובות הן שניתן להתמודד עם ירידה בשמיעה אצל מבוגרים באמצעות מכשירי שמיעה ייעודיים. מכשירים אלו מגבירים את צלילי הסביבה ומתאימים אותם לאוזני המטופלים בתהליך ממושך שמלווה בקלינאי תקשורת, מה גם שהם משיגים תוצאות טובות בירידה קלה עד חמורה בשמיעה.

לחילופין, אפשר לשקול השתלת שבלול: פיתוח חשוב לשיקום השמיעה שרלוונטי בעיקר למבוגרים שלא מצליחים לשפר את יכולת השמיעה באמצעות המכשירים הרגילים. כמו תמיד, גם את ההתערבות הכירורגית מומלץ לבחור לאחר התייעצות עם אנשי מקצוע מהתחום.

מעוניינים בעוד טיפים בריאותיים? בקרו בדף הבית והתעדכנו במה שחדש.

מזור לחיים - לוגו האתר

הישארו מעודכנים

מאמרים אחרונים שעלו לאתר

תזונה ובריאות
נגן וידאו
דיאטה בקלות
נגן וידאו
טיפול נפשי עם תוצאות
נגן וידאו

אהבתם את המאמר?

שתפו ברשתות החברתיות

שתפו בפייסבוק
שתפו בווטאספ
שתפו בטוויטר
שלחו למייל