מדריכים מעניינים

לבריאות הנפש והגוף

טיפים מומלצים

לבריאות ותזונה נכונה

מידע מרתק

בנושאי רפואה

בשר אדום בריא או לא?

בשר אדום, לב

במשך שנים ארוכות שמענו לא אחת כי בשר אדום מגביר את הסיכויים לחלות בסרטן ומחלות לב, אך האם זה נכון? ובכן, הטבעוניים והצמחוניים שבינינו פחות ישמחו לשמוע את הבשורה. ע”פ כתבה שפורסמה בגיליון Annals of Internal Medicine המציג מחקר עולמי אשר נעשה בתחום עולה, כי ישנם פערים בין השמועות הללו לבין המציאות בשטח.

המחקר מבוסס ע”י ארבעת סוקרים שונים, שכל אחד מהם בחן נתונים של מחקרים אחרים המדברים על הקשר בין התחלואה לבין אכילת בשר אדום או מעובד. וע”פ הנתונים תוצאות המחקר הם כדלקמן:

  1. סקירה ראשונה אשר התבססה ע”פ 110 מחקרים העלתה כי צריכה נמוכה של אכילת בשר אדום מפחיתה באופן משמעותי את הסיכוי לחלות במחלות לב ותמותה.
  2. סקירה שנייה אשר בדקה 118 מחקרים בתחום מעלה אף היא את המסקנות כי צריכה דלת בשר אדום מקטינה את הסיכויים לחלות.
  3. סקירה נוספת אשר נעשתה העלתה קשר מזערי בין התחלואה לבין אכילת בשר מעובד.
  4. והסקירה האחרונה אשר ניתחה 12 מחקרים בתחום זה אשר השוו בין אכילת בשר בכמויות שונות לבין הימנעות מאכילה כזו כלל, העלתה כי כמעט ולא נמצא קשר בין שני הדברים הללו. סקירה זו בחנה אכילת בשר בקרב אנשים שונים ובגילאים שונים בטווח של 6 חודשים.
בשר מעובד

כמו בכל מחקר גם כאן יש עוד צדדים

תוצאות המחקר הללו יצרו גל ביקורות נוקב בקרב גופים שונים, אשר טענו כי המחקר התבסס על צריכה נמוכה של בשר אדום ולא על הימנעות ככלל. כמו כן, נשמעו ביקורות בקרב המכללה האמריקאית לקרדיולוגיה, אשר הוכיחו בעבר כי שומן רווי מזיק הרבה יותר משומן שאינו רווי.

ביקורות נוספת נשמעה ע”כ והציגה נתונים אשר נעשו ע”פ מחקר של מדעני אוניברסיטת אוקספורד במימון החקר לסרטן שכללו בדיקות של קרוב לחצי מיליון אנשים והוכיחו כי גם אכילת בשר אדום בכמות נמוכה מגבירה את הסיכויים לחלות בסרטן. תוצאות הניתוח היו כך: על כל 10,000 אנשים שצרכו עד 21 גרם של בשר אדום בכל יום, כ-40 מהם אובחנו בחולי סרטן מעי הגס. כמו כן מתוצאות המחקר עולה כי על כל 10,000 אנשים שצרכו פי שלושה מכות זו (כלומר 76 גרם מידי יום), 48 מהם אובחנו כחולים בסרטן מעי הגס.

איזה בשר מסוכן יותר ואיזה פחות?

נתחיל ממה שכן ברור: אכילת בשר בייקון עד 3 חתיכות ביום מגביר ב-20% את היכולת לחלות בסרטן. כמו כן גם אכילת נקניקיות לסוגיהם הוכחו כבעלי פוטנציאל לתחלואה בסרטן. ומה לגבי בשר אדום? ע”פ מחקר שנעשה בבריטניה נמצא כי בבשר אדום נמצאו כימיקלים בעת היצור אשר מגבירים את הסיכון, וכמו כן הרתחה גבוהה יוצרת כימיקלים קרצינוגניים העלולים לגרום לסרטן.

מזור לחיים - לוגו האתר

הישארו מעודכנים

מאמרים אחרונים שעלו לאתר

תזונה ובריאות
דיאטה בקלות
טיפול נפשי עם תוצאות

אהבתם את המאמר?

שתפו ברשתות החברתיות

שיתוף ב facebook
שתפו בפייסבוק
שיתוף ב whatsapp
שתפו בווטאספ
שיתוף ב twitter
שתפו בטוויטר
שיתוף ב email
שלחו למייל